Rejsetips

Her er en del tips jeg har fundet på nettet:

1. Planlægger man at kører på Highway 1 mellem San Fracisco og Los Angeles får man mest ud af turen hvis man kører fra nord til syd. Altså fra SF til LA. Gør man det, vil man kører på vandsiden og dermed have direkte udsigt til hele det smukke landskab. Desuden er der nem adgang til de mange holdepladser hvor man kan stoppe op og nyde synet.

2. Husk at tænke på plads til baggage når man booker bil, 3 store kufferter fylder altså en del.

3. Er af en kollega blevet anbefalet at tage på en bådtur rundt om Manhattan www.circleline42.com


4. Skal du leje bil så tjek hvad leje af GPS koster kontra at købe din egen. Godt nok kan du ikke rigtig bruge den bagefter, men alligevel kan der godt ligge en besparelse der.


5. Billetter til Ground Zero samt Alcatraz skal bestilles i forvejen (hjemmefra)


6. Den bedste oplevelse i Chinatown er at besøge "the Fortune Cookie Factory", som nærmere er et lille bitte bageri, mere end det er en fabrik. Den ligger på 56 Ross Alley mellem Jackson og Washington, vest for Grant. Husk adressen, for det kan være svært at finde - Ross Alley er så small, at man let kan gå forbi den uden at opdage det. Man kan se lykkekagerne blive bagt, tage billeder mod betaling (!), og til små og stores begejstring købe en billig pose kager fuld af gode spådomme.7. Når man nu nu alligevel kører ud for at kigge på Golden Gate , så kør videre ud bugtens udmunding, og spis frokost på restauranten " the Cliff House".


Stedet husede førhen et stort badehotel - og det ligger med en helt fantatisk udstigt over stillehavet og de store strande.
Følg evt. 49 mile scenic skiltene.
De bringer dig også videre gennem Golden Gate Park og op til udsigtspunktet Twin Peaks, hvor der er flot panoraview over hele byen.

8. Gå ind i hoteller i downtown, selvom du ikke bor der. Der er tit en reol med gratis brochurer i lobbyen. Navnlig brugbar er en "coupon" for en "welcome package", som bl.a. kan spare mange penge på parkering ved Fisherman Wharf.

9. En af de flotteste syn er Las Vegas om aften. Og det bedste sted at se det, er fra hotellet stratosphere - oppe i deres tårn. Det bedste tidspunkt er mellem 17 og 19 - så får man udsigten både i sol og i mørke.
Man må ikke have et kamera stativ med op - men man kan bruge de kikkerter der der opstillet til at lægge kameraet på - og på den måde få nogle gode billeder.

10. Las Vegas: Town Square er et nærmest hemmeligt indkøbssted, lavet som en lille landsby. Der er rigtig mange butikker - masser af tøj og masser af mad, samt en Apple Store og et kæmpe økologisk supermarked.
Town Square linger tæt på lufthavnen og det er nemmest at komme dertil i bil, selv om det også er muligt med bus / taxa.

11. Prøv "Ruth's Chris Steak House".
De findes i mange byer, og det er altid superb kvalitet!
Du kan finde adresserne her:

12. Entrebilletten i Universal Studios er jo ganske bekostelig, men så kan man til gengæld være sikker på een ting: når frokosten skal købes er det både dyrt og dårligt ;-)
Brug i stedet muligheden for at gå ud af parken for en kort stund - og spis frokost i 'Citywalk' ( som ligger lige udenfor - flere restauranter, spisesteder mv ..... Du går igennem på vej til Parken ) her kan du købe lidt mad af væsentlig bedre kvalitet, til mere rimelige priser, mindre ventetid og så du kan hvile ørene lidt ;-)
Ved udgangen fra Universal får du et stempel på armen - det koster ikke noget - og så kan du frit komme ind igen ( husk, at de også vil se din engrebillet igen når du skal ind).

13. I USA er alt 110V - dette giver dog ingen problemer med brug af dine normale strømforsyninger og ladere til mobiltelefon, PC, iPod / iPad, kameraer og hvad du ellers har.
( Du behøver dog ikke medbringe din hårtørrer - for den kører kun på halv power - så bare s, ipads, kamera batterier mv. Skal lades op samtidigt !
Køb EET US stik, og medbring så en almindelig dansk stikfordelerdåse med 3-4 (eller op til 6 stk udtag) så er der altid plads til opladere og strømforsyninger.
Sørg for at ledningen er lang nok, eller medbring eventuelt en kort forlængerledning, da stikkontakterne altid sidder i det fjerneste hjørne bag sengen.
Husk eventuelt også 12v opladerne til bilen ( fx. til ipod/ ipad)lad den blive hjemme ;-)
Stik til stikkontakterne er - som bekendt - lidt anderledes end i DK.
der skal bruges et stik med flade ben, og lidt kortere afstand ' mellem benene' end de danske stik.
Disse US stik konvertere kan løbes i mange isenkrammerbutikker mv.
Men der kan hurtigt blive trængsel, når hotelværelset kun har een disponibel stikkontakt, og hele familiens telefoner, ipod

14. travelzoo.com (mest oplevelser), goldstar.com (meget entertainment) og yipit.com (som er lidt af det hele).

15. En tur til San Fransisco omfatter selvfølgelig køretur med byens gamle kabletrukne sporvogne.
Der er 3 linier - to linier der går fra Union Square og til Fishermans Warf ( Powell og Hyde linierne) og så er der California- linien  der går "på tværs" af de to andre.
Det koster $6 pr påstigning ( ingen børnerabat) - så det kan hurtigt blive til penge når hele familien skal på flere køreture i løbet af dagen.
Køb fx.  et one-day-pass (Muni pass) som giver dig adgang til ubegrænset kørsel med cablecars, busser i byen og historic cabelcars ( line F) som kører til Castro bydelen.
Et one-day-pass koster $14 og kan fx. Købes i mange af Walgreens butikkerne i byen. Man markerer bare på bagsiden hvilken dag passet skal være aktivt.
( check evt. på nettet hvor det nærmeste salgssted er ; STMTA.COM)
Der er ofte travlhed på Powell og Hyde linierne - så kom tidligt , eller kør med California linien, som ikke er så flittig besøgt.
Snyd ikke dig selv for et besøg i cable car barn ( ligger på ruten) , som er " maskinrummet" , der er også en meget interessant miniudstilling med lidt historie og billeder om sporvognene ( gratis adgang).

16.På vores tur til USA, skulle vi bl.a besøge New York. Jeg havde hjemmefra gjort et større ben-arbejde og det lønnede sig. Vi skulle besøge Frihedsgudinden og tog subwayen til South Ferry fra Times Square.
Ankommet til South Ferry var der en gåtur på en lille km til Battery Park, hvor der var afgang til Frihedsgudinden. Men chok hvilket syn, der mødte os. I tusindvis af mennesker stod i kø og vi udbrød et "åh nej". Men her er det så benarbejdet kom til sin ret. Vi gik hen og viste vores forudbestilte billet til Frihedsgudinden, hvor vi tilligemed havde bestilt "Crown acces" altså adgang til kronen og det åbnede døre, vi sprang over samtlige køer og kom allerforrest, det var vildt. http://www.statueoflibertytickets.com/ kan man forudbestille og gør det i god tid. God tur

16. Her er et lille rejsetip til Los Angeles – nærmere bestemt Hollywood skiltet. Det er lettere skuffende at se det berømte skilt når man står på lang afstand sammen med alle de andre turister, og derfor ønskede vi at gøre noget andet, end da vi var afsted sidste gang. På Google Maps søgte vi på Hollywood Sign og så fandt vi vejen lige neden for. Så tog jeg min GPS på kortvisnings funktionen og fandt samme sted og satte en favorit, så gik det let. Du skal finde “Mulholland HWY” på din gps, og der hvor den krydser “Ledgewood Drive”, skal i fortsætte op mod skiltet. I vil så starte opstigning lige nedenfor skiltet og du vil løbende blive mødt af skilte, hvorpå der står “This road does not lead to the Hollywood Sign”, når du kører op i det Residential Area, som ligger ved Mulholland, men bare rolig – du er på rette spor. Man ender cirka 100 meter fra skiltet, og man har perfekt udsigt op til det imponerende værk. Og bedst af alt, så er man alene og ikke sammen med en masse andre turister i den ellers turistfyldte by.1 kommentar:

 1. Hej.
  Jeg kan anbefale www.renefrederiksen.dk. Rene har rejst til USA mange gange, og skriver om sine ture på hjemmesiden :-) Han svarer også gerne på uddybende spørgsmål.
  Det er egentlig lidt sjovt. Vi flyver fra Kbh. til SF d. 5. maj :-).

  Og virkelig en gyser med SAS!! :-O

  Mvh. Louise

  SvarSlet